פירוק שותפות – מהי שותפות, באילו מצבים מתקיימות ומתפרקת

 שותפות, מתייחסת להתאגדות של שניים או יותר בני אדם, לטובת הקמת העסק. השותפות עשויה לחבור על מנת להביא לידי ביטוי ידע מקצועי של מספר בני אדם בתחום בו עתיד לעסוק העסק, או, כמו ברוב המקרים, השותפים חוברים על מנת שיהיה ברשותם סכום מספק של כסף לפתיחת העסק.

הקמת שותפות איננה תהליך מורכב מידי ולרוב היא מלווה בחתימה על הסכם שותפות והליכים בירוקרטיים נוספים כמו הקמת חשבון בנק, הקמת עוסק פטור או מורשה וכדומה. תהליך הקמת חברה בע"מ, למשל, הינו מורכב ושונה בתכלית מהקמת שותפות.

למעשה, גם מאפייני חברה בע"מ שונים לחלוטין ממאפייני שותפות, בעיקר בעובדה ששותפות אינה מפרידה בין העסק לאישי. כלומר, במידה והשותפות נכנסת לחובות, כספם הפרטי של השותפים עשוי להילקח לטובת כיסוי החובות.


 

פירוק שותפות הינו תהליך טבעי בגלגל החיים של שותפויות. לעיתים קרובות, שותפויות מגיעות לכדי סיום מסיבות כאלו או אחרות.

הסיבות יכולות להיות טבעיות וידועות מראש, כמו למשל במקרה של שותפות מוגבלת. במקרה הזה, מדובר על שותפות שמוגבלות מראש בזמן מוגדר או לחילופין בהקמתו של פרויקט ספציפי. כאשר הזמן המוגדר תם, או כאשר הפרויקט מגיע לסיומו, תסתיים השותפות באופן טבעי.

הדברים מעט שונים כאשר מדובר על שותפות אשר מתפרקת באופן לא טבעי. מצב כזה, עשוי להתקיים כאשר אחד השותפים מעוניין לסיים את השותפות ובכך לצאת מהעסק, אז באפשרותו למכור את חלקו היחסי מהעסק לאחד השותפים הנותרים או לשותף חיצוני, כל זה בהסכמת השותפים הנותרים.

כאשר כלל השותפים מעוניינים לסיים את השותפות ולסגור את העסק, לרוב במצב בו העסק אינו כדאי מבחינה כלכלית, אז יצטרכו השותפים לחתום על מסמך המסיים את השותפות לחלוטין.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

GBlocks: The Custom Genetic Lego Bricks

המלצות על חלוקה פנימית של ארון הזזה 2 דלתות

Sanger Sequencing